Fysisk upphetsning vs åtrå

För vissa män är det liten skillnad mellan en medveten sexuell lust och en fysisk känsla av upphetsning. När han är fysiskt upphetsad, är han sannolikt att medvetet väckas, medan om han inte är, han är mer benägna att uppleva en mindre än fullt realiserade sexuell lust, enligt ny vetenskaplig forskning. Män är dock mer benägna att uppleva fysisk sexuell upphetsning utan att känna sig medvetet upphetsad än kvinnor är, enligt resultaten av en färsk studie publicerad i Archives of Sexual Behavior.

Fysisk ”upphetsning”, hänvisar till ett specifikt fysiskt svar på sexuell stimulering. Forskare har funnit att både män och kvinnor upplever upphetsning under samlag, men deras nivåer av sexuell upphetsning är olika. Det verkar som om män och kvinnor båda kan ”ställa” intensiteten i deras upphetsning, eller sexuell lust, när de bedriver sexuell aktivitet. Men vad händer när dessa upphetsning nivåer inte når samma nivå när de bedriver sexuell aktivitet? Vissa forskare har sagt att män kan uppleva mindre än fullt realiserade sexuell lust eftersom kroppen inte svarar så starkt på sexuell stimulering som det gör för vissa kvinnor. Detta är en av anledningarna till att de flesta män har svårt att klimax under sex. Studien tyder också på att män som har en mycket stark och långvarig upphetsning under samlag ofta inte känner någon sexuell lust alls. Dessa män tenderar att ha mindre frekventa sexuella fantasier och engagera sig i färre sexuella handlingar.

Forskning om sexualitet

Enligt vissa studier, dock, kvinnor har en högre grad av sexuell lust än män, särskilt efter att de har haft samlag. De verkar kunna öka intensiteten i sin sexuella lust genom att öka deras upphetsning nivåer och därigenom öka intensiteten i deras sexuella lust. Vissa studier tyder på att kvinnor kan ha en mer intensiv önskan än män efter att de har haft samlag, jämfört med män som inte har haft samlag. Den kvinnliga sexuella lusten kan vara ännu större när de har flera partners under samlag.

Sexterapeuter säger att en kvinnas nivå av fysisk upphetsning kan bestämma hennes nivå av sexuell lust, även om kvinnan kanske inte medvetet vet det. Faktum är att nivån på sexuell lust kan variera baserat på om kvinnan är sexuellt aktiv eller inte sexuellt aktiv. Om en kvinna inte är sexuellt aktiv, är hon mindre benägna att uppleva en intensiv nivå av sexuell lust. Detsamma gäller för män, även om de kan vara mer aktiva än inaktiva kvinnor, särskilt under samlag. Fysisk upphetsning indikerar inte alltid lust; många människor kommer att rapportera en önskan att engagera sig i sexuell aktivitet även när de inte är fysiskt upphetsad. Om du befinner dig som sexuellt inaktiv i flera veckor, eller känner sig fysiskt aktiva endast under samlag, då du kan ha en låg libido och det kan vara nödvändigt att rådfråga din läkare innan du ägnar sig åt någon sexuell aktivitet.